София си  върна 12 дка на Борисовата градина за обществено

...
София си  върна 12 дка на Борисовата градина за обществено
Коментари Харесай

С връщане на 12 дка гора в Борисовата градина стартира възстановяването на къпалнята Мария Луиза, разчитват и Веселото село

София си  върна 12 дка на Борисовата градина за публично прилагане. " Благодарение на общите ни старания с основния проектант Здравков и Трайчо Трайков - кмет на регион Средец " приобщаваме 12 000 кв. м до къпалнята Мария Луиза  с гаранцията, че стават част от лесопарка, без опция за никакво ново строителство.

Една от първите задания, когато започнахме подготовката за разработване на обстоен проект на Борисовата градина, беше да почистим всички въпроси по собствеността на парцелите.
Направихме обстоен юридически разбор на цялата територия и по-късно кметовете на регионите, на чиято територия попадат, имаха задачата да ги актуват като общински.

 width=
Така стана ясно, че тези 12 дка не са били обект на апорта, изработен за къпалнята Мария Луиза и дружеството-собственик върна оградата по имотните си граници.
В последната година бяха възобновени и строителните бумаги на къпалнята Мария Луиза, което започва процеса по възобновяване й.

По мое искане в последните години издадохме актове за обществена общинска благосъстоятелност на още три парцела, които в предишното са били дадени за ръководство на общински търговски сдружения.
През октомври ще разчистим и терена на Веселото село от противозаконните постройки , и той също ще бъде върнат на Борисовата градина ”, заяви кметът Йорданка Фандъкова.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР